Den senaste veckan har det varit lite si och så med ätandet och jag har varit orolig varje morgon eftersom Penny knappt sett dräktig ut alls! Senare under dagen har jag lugnat ner mig och så nästa dag är det samma visa igen. Jag har känt på hennes mage flera gånger per dag, men oftast inte känt något alls. Igår tyckte jag mig dock känna svaga sparkar. Har funderat mycket på det hela: är det endast ett fåtal valpar och/eller kan det även vara så att de “blev till” i senaste laget?
Efter en nästan sömnlös natt av oro över vad röntgen skulle visa nu på förmiddagen åkte vi den korta resan till veterinären. Väl där fick vi vänta länge innan vi fick komma in. Passade på att väga henne under tiden: 14,4 kg (i bästa fall väger hon 12 kg normalt) – så uppenbarligen har något hänt i alla fall.
När första plåten var tagen (gammaldags stil) och jag såg den laddas upp i datorn sjönk hoppet helt – jag såg ingenting! Sköterskan däremot, sa glatt här att det minsann fanns bebisar! När hon sedan förstorade såg jag det också. Däremot var det som befarat: bara 2-3 stycken. Besvikelse blandades med lättnaden att hon i alla fall blivit dräktig. Vi tog 2 bilder till och när veterinären sedan kollade såg hon bara två foster och sa att de även var dåligt förbenade så de är yngre än åtta veckor. Så det lär inte bli någon valpning innan nästa torsdag i alla fall.This last week she’s been a bit fussy when it comes to food and I’ve been worried every morning as Penny hardly has been looking in whelp at all! Later during the day I’ve calmed down, and then the next day we go through it all over again. I have felt her tummy several times a day, but mostly feeling nothing. However, yesterday I thought I felt weak kicks. This has made me think (a lot!): are there just a few puppies and/or were they conceived very late?
After a nearly sleepless night worrying what the X-ray would reveal this morning I drove the short distance to the vet’s. Once there we had to wait quite a long time before we got into the examination room. During this time I took the opportunity to weigh her: 14.4 kg (at best she normally weighs 12 kg) – so obviously something has happened.
When the first X-ray had been taken (old-fashion style) and was being uploaded into the computer my heart sank – I saw nothing! The nurse on the other hand, happily chirped that there were indeed babies! Once she enlarged the image I saw it too. Although it was as I had feared: only 2-3 foetuses. Mixed emotions now: disappointment, but at the same time relief that at least she is in whelp. We took two more X-rays and when the vet came and looked at them all she said she could only see 2; and that they were poorly mineralised meaning they are indeed younger than eight weeks. This means they won’t be born before next Thursday.